Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека сега не е време да се отворат градинките, со оглед на тоа што секојдневно имаме голем број новозаразени пациенти со Ковид-19.

Во однос на веќе спроведениот скрининг на вработените во градинките, Филипче рече дека во тој момент имало услови градинките да бидат отворени, а скринингот се направил со цел да се заштитат децата.

„Сепак, потоа почна да расте бројот на новозаболени, пораид што не е возможно да се отворат градинките“, рече министерот и додаде дека во моментов не може да каже кога ќе се отворат градинките.

Shpërndaj me

Loading...