fbpx

Учениците кои учат во училиштата во кои нема интернет пристап образованиот процес ќе го следат на телевизија, вели во своето вечерашно гостување во емисијата „200“ на Алсат, министерката за образование и наука, Мила Царовска.

„Училиштата кадешто имаме деца без интернет пристап или ИТ опрема, ќе имаат презентација на МТВ-5 и МТВ-6, ако не се лажам, кадешто ќе добиваат 15 минути часови, коишто се поставени и на платформата…, ќе добиваат материјали од наставниците во печатена форма од наставниците и истите потоа ќе бидат враќани во училиштето преку родителите“, рече Царовска.

 

Shpërndaj me

Loading...