fbpx

Ќе има санкции за компаниите, кои добија државна помош, а не им ја дадоа на работниците, изјави денеска вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска. Според Царовска, сега се испитуваат сите правни можности.

„Платите треба итно да се исплатат на работниците, треба да се покаже одговорност од страна на компаниите. Направен е голем пропуст и секако санкционирање на компаниите ќе се случи. Во моментов, Генералниот секретаријат ги испитува сите правни можности, се покренуваат сите елементи кои се можни“, истакна Царовска.

 

Shpërndaj me

Loading...