Загриженоста за побарувачката ги задржа цените на нафтата под 23 долари.

На лондонскиот пазар денеска цената на барелот се спушти на 22,83 долари, што е најниско ниво од крајот на 2002 година, а на американските берзи цената на барел изнесуваше 20,61 долар, што е најниско ниво од февруари 2002.

Цените на нафтата го достигнаа минимумот во последните две децении.

Shpërndaj me

Loading...