fbpx

Граѓаните на Швајцарија на 27 септември на референдум ќе се изјаснат дали се за купување на воени авиони.

Голем број од граѓаните истакнуваат дека државата не може да си дозволи таков трошок ниту треба најмодерни авиони за заштита на својата територија, што може да се прелета само за 10 минути. Тие исто така наведуваат дека ниту Ирска, Малта и Лукесмбург немаат млазни авиони и оти планираните шест милијарди швајцарки франци за авиони се фрлање пари.

 

Shpërndaj me

Loading...