Апелациониот суд во Шкотска донесе одлука дека суспензијата на парламентот на пет недели, која ја побара премиерот Борис Џонсон, а која ја потврди Кралицата, е незаконска.

Сепак, како што наведува Би-Би-Си, таа одлука нема да влијае врз моменталната суспензија што е во сила од пред неколку дена, а ќе важи до 14 октомври.

Shpërndaj me

Loading...