fbpx

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов бара Министерството за култура и општина Центар да се ангажираат за заедничко уривање на дивоградбите од проектот „Скопје 2014“. Шилегов вели дека Градот ќе отстрани две галии од Вардар до крајот на годината, но за другите објекти не е доволна само работата на Град Скопје. На списокот на објекти што треба да се отстранат се и Триумфалната капија и споменикот на Мајка Тереза на плоштадот „Македонија“.

 

Shpërndaj me

Loading...