12 проценти од граѓаните во земјава немаат доволно средства за храна, а само еден процент од вкупното население може да си дозволи да си купи стан или викендичка. Ова се дел од резулатите од истажувањето за финансиска писменост презентирани од страна на асоцијацијата на финансиски друштва. Претходните 12 месеци само шест проценти од граѓаните решиле да зема кредит од небанкарско финансиско друштво, а високи 52 проценти не користеле користеле ниту една финансиска услуга во изминатите три години.

 

 

Shpërndaj me

Loading...