fbpx

Бројот на заразени со коронавирусот се намалува споредено со минатиот месец. Во последните 24 часа  регистрирани се 113 нови случаи или во просек 7.3% од 1543 тестови направени за CoVid-19.

Со 35 диагностицирани денес, Скопје ја достигна квотата од 5 илјади пациенти, од кои 1231 активни случаи.

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО

Број на дијагностицирани денеска по градови:

Скопје  35

 Штип  23

Гостивар 15

Куманово 12

Битола 7

Охрид  6

Тетово 5

По 2 во Кочани и Демир Хисар

И по 1 во Струга, Прилеп, Пробиштип, Македонски брод, Валандово и Виница

Оздравени се  259 пациенти, од кои 103 во главниот град. Следува Штип со 75, Тетово со 31, Гостивар со 19, Куманово со 13. Вкупно се излекувани 7480 граѓани. Но, денеска има уште 6 починати, со што бројката на тие што починале од вирусот се искачи на 517.

 МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО:

6 пациенти  починале денеска

3 пациенти од Скпје, 22, 64 и 83 години

1 пациент од Куманово 72 години

1 пациент од Струга 48 години

1 пациент од Охрид 75 години.

Вкупниот број на заразени до денеска е 11,399, од нив 3,402 активни случаи. Во скопските клиники се хоспитализирани 36 пациенти со тешка клиничка слика или вкупно во болнички услови се третираат околу 380 пациенти заразени со Ковид -19 во целата земја.

 

Përgatiti: Adnan Qaili

 

Shpërndaj me

Loading...