Серија земјотреси ја погодија повторно Албанија. Граѓаните во паника ги напуштија своите домови. Во меѓувреме, градоначалничката на Драч си даде оставка по изјавата дека ,,е среќна што се 50 жртви, бидејќи бројката можела да биде многу поголема. Јавноста бурно реагираше на оваа изјава и таа мораше да се повлече.Општинскиот совет веќе назначи нејзин заменик. Утврдувањето на штетите од земјотресот се уште трае. Во инспекциите се вклучени и странски експерти од многу европски земји.

 

 

 

Shpërndaj me

Loading...