Во денешново издани на Економски магазин (среда, 09.10.2019) тема е реформите во јавната администарција. За кој модели се размислува, дали воопшто ќе се спроведат, кои се ставовите на засегнатите страни, синдикатот, работодавачите и Владата. Имаме и кус осврт на тоа дека се напушта досегашниот модел како се обезбедуваше правичната застапеност на етничките заедници.

Гости: Трпе Деаноски, УПОЗ; Билјана Николовска Жагар, Министерство за информатичко општество и администрација и Ангел Димитров, Организација на работодавачи.

Shpërndaj me

Loading...