fbpx

Është mëse e zakonshme që asteroidet në sistemin diellor të përmbajnë ujë, një nga elementët thelbësorë të jetës. Por së fundmi, shkencëtarët e NASA-s kanë gjetur molekula sheqeri në dy meteoritë të ndryshëm duke përforcuar kështu mendimin se asteroidet luajnë një rol të rëndësishëm në vazhdimësinë e jetës. Vëzhguesit deklaruan se mundën të zbulonin praninë e ribozës dhe “sheqerna të tjerë bio-thelbësorë, përfshirë arabinozën dhe xylosen”, duke shtuar se riboza është thelbësore për ARN-në, i cili kopjon kodet gjenetike nga ADN-ja dhe i jep ato në ribosome të përdorura për të ndërtuar proteina të domosdoshme për jetën.

Alsat

Shpërndaj me

Loading...