fbpx

Kur errësira qëndron për më shumë se 100 ditë dhe dimri Arktik të hynë deri në kocka edhe arinjtë kërkojnë të hyjnë në lokalin “Svalbar”, një nga pub-et më veriore të botës. I pozicionuar në ish qytetin e minatorëve të Svalbard, vetëm 1000 km larg Polit të Veriut, ky bar i veçantë iu ka shërbyer pije dhe ushqime për dekada eksploruesve më të fortë të Arktikut. Me temperaturat në dimër që arrijnë deri në -18 gradë Celsius, pub-i është një vend shumë i frekuentuar nga 3000 banorët e qytetit dhe 70 mijë turistët që vizitojnë arkipelagun e Arktikut. Tashmë ai është vendosur në shitje dhe çmimi i tij është vetëm 1 milionë euro.

Shpërndaj me

Loading...