Kryeministri i Izraelit do të zgjerojë kufijtë e tij. Ndërsa nga ana tjetër vendet arabe kërkojnë një mbledhje emergjente të Këshillit të Sigurisë në OKB për këtë çështje. E gjitha kjo vjen fare pranë zgjedhjeve politike të 17 shtatorit në Izrael, duke i premtuar në këtë mënyrë elektoratit se ai shumë shpejt do të aneksojë edhe Luginën e Jordanit. Në fakt Lugina e Jordanit përbën një të tretën e Cisjordanisë, dhe një pjesë e madhe e saj veçmë është nën kontrollin e kolonëve izraelitë që e popullojnë atë.

Ky propozim vjen pas propozimit për të marrë nën kontroll të plotë edhe Golanin, ku sovranitet i tij është njohur edhe nga presidenti i SHBA-ve, Donald Trump dhe nga Komuniteti Internacional.

Shpërndaj me

Loading...