fbpx

Më poshtë do të gjeni të përpiluar një listë me 10 vendet që janë vizituar më shumë gjatë 2019-ës. Kjo renditje është nxjerrë nga kompania e kërkimit “Euromonitor”, e cila ka publikuar listën e ” Top 100 City Destinations” (100 destinacionet e preferuara për vitin 2019)

#10. Stamboll, Turqi
Vetëm gjatë këtij viti, Stambolli ka patur rreth 14,715,900 njerëz që e kanë vizituar!

#9. Kuala Lumpur, Malajzi
Azia ka rreth 43 vende që renditen në  “Top 100 City Destinations”, përfshi këtu  Kuala Lumpur.

#8 New Yorku!
I vetmi vend nga 20 vendet e para të SHBA-së ishte New Yorku, i quajtur në fillim të 2019-ës, si vendi më emocionues në botë!

 

#7.Dubai, Emiratet e Bashkuara
Dubai renditet në vendin e 7 në listën e qyteteve më të vizituara në botë këtë vit.

 

#6. Paris, Francë
Pas Brexit, ekspertët besojnë se Parisi do të përfitojë nga turistët të cilët në vend të Londrës, zgjedhin kryeqytetin francez për të vizituar.

#5.Singapore
Singapori konsiderohet si një prej vendeve që duhet parë të paktën 1 herë në jetë!

 

#4.Macau, Kinë
I njohur për kazinotë dhe parqet diverse, ky vend renditet në vendin e 5-të si vendi më i vizituar gjatë 2019-ës.

#3. Londra
Pavarësisht efekteve që ka sjellë Brexit, Londra është ende në krye të listës.

 

#2.Bankok, Thailand
Këtë vit, ky vend ka patur 6.9% rritje.

 

#1. Hong Kong
Hong Kong mban vendin e parë si më i vizituari nga turistët këtë vit. Rreth 26 milion njerëz kanë zgjedhur për ta parë, duke e bërë vendin më të vizituar të botë.

Shpërndaj me

Loading...