fbpx

“A ka mjaltë në Amerikë, a ke provuar mjaltë atje, që nuk është i yti?”, pyeti një gazetare Atixhen.

“Nuk ka askund mjaltë si ajo që është në Maqedoni, unë moti kohë e kam parë që si mjalta jonë, askund nuk ka. Përveç aty ku është vendlindja ime”, i përgjigjet Atixhja.

Atixhja me historinë e saj në film, çiltërsinë, sinqertitetin dhe dashurinë, e ka bërë për vete jo vetëm publikun në Maqedoni por edhe publikun në botë. Dokumentari “Toka e mjaltë” u nominua në dy kategori për çmim Oscar: filmi më i mirë i huaj dhe dokumentari më i mirë.

Shpërndaj me

Loading...