Nënkryetari i Parlamentit Evropian dhe kreu i eurogrupit SIRIZA, Dimitris Papadimulis, vlerëson se tani është radha e Greqisë që të thotë “po”. Papadimulis këto deklarata i bëri pas miratimit të ndryshimeve kushtetuese në Kuvendin e Maqedonisë.

Republika e Maqedonisë së Veriut në vend të Maqedonisë, heqja e irredentizmit nga Kushtetuta, sqarimi se Marrëveshja e Prespës flet për shtetësinë para etnisë, Maqedonia e siguruar si trashëgimi greke. Tani është koha për Greqinë, pa vonesë, të thotë “PO”, ka shkruar Papadimulis në rrjetin social Twitter.

ASLAT

Shpërndaj me

Loading...