Dukesha e Kembrixhit ka qenë gjithnjë e vetëdijshme për shëndetin e saj dhe të enjten bashkëshorti i saj princi William zbuloi dashurinë e çiftit për të ngrënë sushi. Dukesha po vizitonte Japoninë në House London kur u takua me një kuzhinier japonez Akira, i cili ka një restorant me të njëjtin emër në Kensington. Aty Uilliam u njoftua me shijen e një Box Bento që përmbante gjithçka nga tonet e detit me një salcë zhardhok kërpudhash.

“Shumë mbresëlënëse”, tha dukesha derisa shijoi edhe disa fletë salmoni. “Faleminderit shumë, unë dhe bashkëshortja ime e duam shumë sushin, ndoshta duhet të zbresim këtu për drekë, kur askush tjetër nuk është këtu”, ka thënë mbreti i ardhshëm i Anglisë.

Mbreti i ardhshëm po vizitonte dyqanin për të festuar kulturën japoneze në ditët e sotme dhe për të nxjerrë në pah lidhjen e begatë midis Britanisë dhe Japonisë. William i impresionoi ushtritë e tij, të cilët përfshinin zëvendëskryeministrin japonez, duke i dhënë një fjalim të shkurtër dhe duke filluar me: “Minna sama konichi-wa”.

Ai përfundoi fjalën e tij duke thënë: “Kjo ndërtesë e mahnitshme, Japonia House London, ka për qëllim të jetë urë përmes së cilës do të rrjedhë më e mira në ide dhe kreativitet midis Britanisë së Madhe dhe Japonisë, këtu mund të ndërtojmë marrëdhënie të reja dhe të qëndrueshme në kulturë, arsim dhe biznes dhe të krijojë një kuptim më të mirë të vendit tuaj të mrekullueshëm”.

Shpërndaj me

Loading...