Më shumë se dhjetëra mijëra njerëz kanë protestuar sot në qytetet anembanë Evropës kundër populizmit të djathtë dhe nacionalizmit dhe para zgjedhjeve të Parlamentit Evropian nga 23 deri më 26 maj.

Marka nën sloganin “Një Evropë për të gjithë: Zëri juaj kundër nacionalizmit” u mbajtën në Berlin, Këln, Leipzig, Frankfurt, Munih dhe Hamburg, raporton AP.

Organizatorët nga më shumë se 70 grupe thonë se mbështesin Bashkimin Evropian, por kërkojnë ndryshime në politikën e migracionit, si dhe mbështetjen për misionet e shpëtimit në Mesdhe.

Ka edhe tubime të planifikuara nën sloganin “Nuk ka urrejtje, ndryshim” në Budapest, Gjenevë, Utrecht, Varshavë, Bukuresht dhe qytete të tjera.

Shpërndaj me

Loading...