fbpx

Rigoni apo i njohur si origano konsiderohet një barishte shumë e rëndësishme në mbarë botën.

Ka një aromë të fortë dhe sjell shije kur përzihet me ushqime të tjera.

Mund të konsumohet freskët, e thatë ose vaji i tyre dhe që të gjitha kanë përfitime të rëndësishme shëndetësore.
Megjithëse zakonisht përdoret në sasi të vogla, mjafton një lugë çaji oregano të thatë mund të ju japë 8% të vitaminës K që organizmi juaj ka nevojë.

Më poshtë po ju paraqesim të mirat që sjell në shëndet rigoni.

Rigoni është i pasur me antioksidantë

Lufton bakteret për shkak të disa kompozimeve të caktuara që përmban

Mund të parandalojë kancerin

Mund të ndihmojë në zvogëlimin e infeksionit viral

Mund të zvogëlojë inflamacionin

Është e lehtë për t’u përdorur

Shpërndaj me

Loading...