Më 20 gusht shkarkojmë qeverinë Konte dhe menjëherë duhet të shkojmë në zgjedhjet të parakohshme, ka thënë sot zëvendëskryeministri italian dhe njëherazi ministri i Brendshëm, Matteo Salvini. Por partitë e tjera nuk pranojnë një gjë të tillë, as ato në qeverinë aktuale dhe as ato në opozitë. Partitë opozitare kërkojnë që zgjedhjet të mbahen pas ndryshime kushtetuese dhe pas shkurtimit të parlamentarëve dhe senatorëve, ku kanë kërkuar të përgjysmojnë ulëset e Parlamentit dhe Senatit. Parlamenti dhe Senati italian së bashku kanë 1 000 deputetë dhe senator.

Shpërndaj me

Loading...