fbpx

Pasi që Drejtoria e Policisë Financiare ka ngritur kallëzime penale për ish presidentin e FFM-së, Ilço Gjorgjioski dhe 25 persona të tjerë, fizik dhe juridik, vjen reagimi i presidenti aktual i FFM-së, Muamed Sejdini.

“Në periudhën e kaluar, Federata e Futbollit e Maqedonisë kishte bashkëpunim intensiv me organet shtetërore të hetimit, dhe falënderojmë veçanërisht Drejtorinë e Policisë Financiare për qëndrimin e tyre profesional, angazhimin dhe qasjen e përgjegjshme.

Në Asamblenë e Përgjithshme të FFM-së të mbajtur dy javë më parë, unë, si president i Federatës së Futbollit të Maqedonisë, thashë dhe tani do të përsëris para opinionit të gjerë se si një njeri që ka punuar në futboll në Maqedoni për një kohë të gjatë, mendojë se mjaft mirë i njoh mirë dhomat e zhveshjeve dhe stadiumet, si dhe zyrat, si nga brenda ashtu edhe jashtë, por edhe njerëzit.

Unë i bindem rregullave dhe ligjeve dhe mendoj se edhe të tjerët duhet bëjnë të njëjtën gjë. Sidomos ata që kanë mbajtur poste përgjegjëse për shumë vite. Për gjithçka tjetër, përgjegjësia bie mbi institucionet shtetërore dhe gjyqësorin dhe natyrisht me ata që kanë vepruar kundër ligjit.

Pasojat e kësaj, ata njerëz do të duhet të mbajnë. Gjëja më e rëndësishme për mua është që si Federatë të kapërcejmë periudhën kur ishim gati të shkatërruar financiarisht për llogaritë e dikujt, por ne nuk lejuam që ekipet kombëtare dhe familja e futbollit të ndiejnë se diçka dramatike po ndodhte.

Sigurisht, unë dhe të gjithë rreth meje jemi të gatshëm dhe do të vazhdojmë të bashkëpunojmë me institucionet e sistemit, qoftë ekzekutiv apo gjyqësor, nëse kërkohet nga ne për veprime për të cilat kemi raportuar dyshime.

Në të njëjtën kohë, dua të theksoj se njerëzit kryesorë në UEFA janë të informuar në detaje për tërë çështjen, dhe si një institucion përgjegjës dhe transparent kemi kërkuar një hetim të veçantë financiar dhe ata u siguruan që së shpejti ekspertët financiarë të UEFA-s do të kryejnë kontrollin e tyre shtesë. në lidhje me projektet dhe funksionimin e FFM-së.

Unë e siguroj publikun, veçanërisht skuadrën e futbollit, se puna jonë nuk është e rrezikuar, edhe pse ne po kalojmë një periudhë të vështirë dhe ne tashmë jemi duke punuar në kontrollin e brendshëm të të gjitha aktiviteteve, pagesave dhe detyrimeve të federatës nga 1 janari 2010.

Thyerja e ligjit nga kushdo dhe në çfarëdo mënyre, jo vetëm financiare, sigurisht që duhet të ketë përgjegjësi dhe pasoja.

Si President i Federatës së Futbollit të Maqedonisë, së bashku me institucionet kompetente, do të vazhdoj të bashkëpunoj me institucionet për zbardhjen e çështjes,” thuhet në komunikatën e FFM-së.

Shpërndaj me

Loading...