Bugatti ka krijuar dhe ka shitur makinën më të shtrenjtë në histori për gati 18 milionë euro.

“La Voiture Noire”, që do të thotë “Makina e Zezë”, u ndërtua për të festuar 110 vjetorin e krijimit të firmës, dhe emri nderon rrënjët franceze.

“Bugatti” u themelua si kompani franceze në vitin 1909 nga dizenjuesi italian Ettore Bugatti, në qytetin Molsheim të Alsasës, Francë, por që në atë kohë i përkiste Gjermanisë.

Përveç kësaj, ky model shërben për të përkujtuar Type 57 Atlantic Coupe, në vitet 1930, të dizenjuara nga djali i Ettore Bugatti-t, Zhani, të cilën ai e quajti “La Voiture Noire”.

Çmimi nga vetë Bugati është 11 milionë euro. Të tjerat shtohen për shkak të taksave

Makina posedon motor 8 litërsh, (8000 cc), me 16 cilindra, quad-turbo ndërsa mund të arrijë 100 km/orë për 2.5 sekonda, dhe ka shpejtësi maksimale prej 420 km/orë

Shpërndaj me

Loading...