Kush nuk do të ishte kureshtar të shihte fytyrën e vërtetë të Jezusit, Tutankhamun apo të personazheve të tjerë të antikitetit? Për fat të mirë, aftësia jonë për të rindërtuar ngjashmërinë e njerëzve të vdekur gjatë, të njohur si rindërtimi i fytyrës, ka bërë përparim të jashtëzakonshëm në dekadat e fundit.

Falë një softueri të fuqishëm, studimeve të ADN-së dhe teknologjive të përparuara të tilla si printimi 3D, kufiri i gabimit në fytyrat e rindërtuara shkencërisht po bëhet gjithnjë e më i vogël. Rezultati është një sërë portretesh të jashtëzakonshme realiste të njerëzve që kanë jetuar mijëra vjet më parë.

Rindërtimi i fytyrës është një ekuilibër delikat mes shkencës dhe artit. Nëse kjo balancë prishet dhe qasja merr një drejtim në dëm të tjetrit, rezultati dështon. Zbuloni më poshtë rindërtimet e befasishme të fytyrave të njerëzve të famshëm dhe anonimë.

Shpërndaj me

Loading...