Shpikësi Wang Wenksi, ka projektuar një krevat që sipas tij mund të luajë rol të madh në mbrojtjen nga tërmetet. Shtrati mund t’ju shpëtojë jetën në rastet e tundjes së tokës, shkruajnë mediat e huaja. Kur sensorët e krevatit do të ndjejnë lëkundje, dysheku futet në një “sënduk” të sigurt. Mekanizmi është i projektuar në qendër të krevatit dhe sigurisht në atë formë që mos të dëmtohemi gjatë rënies. Ndërkohë, kapakët e “sëndukut” prej çeliku janë krijuar në mënyrë të tillë që të na mbajnë të sigurt derisa të mbarojë tërmeti. Krevati, do të ketë gjithashtu vend për mjetet e nevojshme, ujë dhe ushqim. Sigurisht, kjo është sfidë më vete për ata që janë klaustrofobikë.

Alsat

Shpërndaj me

Loading...