Shpërthimet e shpejta të radios ose FRB shfaqen përkohësisht dhe rastësisht, duke i bërë ato jo vetëm të vështira për t’u gjetur, por edhe për t’u studiuar.

Sinjalet e fundit arritën në Tokë nga një galaktikë 1,5 miliard vite dritë larg.

Shpjegimi më i mundshëm është se ato janë krijuar nga objekte të fuqishme në hapësirë.

Ekspertët kanë debatuar nëse vrimat e zeza ose yjet e neutroneve super-dendura janë përgjegjëse, por të tjerët kanë sugjeruar teori më të çuditshme.

 

Shpërndaj me

Loading...