fbpx

Toka nuk është domosdoshmërish planeti më i mirë në univers. Studiuesit kanë identifikuar disa planetë jashtë sistemit tonë diellor që mund të kenë kushte shumë të përshtatshme për të jetuar, madje edhe më të mira sesa vetë Toka. Një studim i udhëhequr nga shkencëtari i Universitetit Shtetëror të Uashingtonit detajon karakteristikat e planetëve të mundshëm “të banueshëm”, që përfshijnë ata që janë më të vjetër, pak më të mëdhenj, pak më të ngrohtë dhe ndoshta më të lagësht se Toka. “Me ardhjen e teleskopëve të ardhshëm hapësinorë, ne do të marrim më shumë informacion, prandaj është e rëndësishme të zgjedhim disa objektiva,” tha profesori Schulze. Uji është çelësi i jetës dhe autorët argumentojnë se pak më shumë do të ndihmonte, veçanërisht në formën e lagështisë. Një temperaturë e përgjithshme pak më e ngrohtë, një temperaturë mesatare e sipërfaqes prej rreth 5 gradë Celsius më e madhe se Toka, së bashku me lagështinë shtesë, do të ishte gjithashtu më e mirë për jetën.

Shpërndaj me

Loading...