Tenisti nga Korea, Dak Hi Li, u fut në historikun e tenistit si sportist i parë, me hendaikap soe me vështirësi të dëgjimit, që ka shënuar një fitore në turne të “ATP”-së. Ai në turneun në Vinston Selem, në raundin e parë, mundi zviceranin Henri Laksonen me 2-0 në sete ose 7-6 dhe 6-1 në geme. Pas turneut, Li theksoi se me me punë mund të arrihet suksesi. “Të gjithë më thanë që të largohem nga tenisi, për shkak të hendikapit tim, mirëpo më ndihmuan miqtë dhe sot shënova një fitore të madhe”, tha tenisti Li pas ndeshjes. Në raundin e dytë, Dak Li do të takohet me Hubert Hurkaç.

Shpërndaj me

Loading...