Hungaria është tërhequr nga gara e Eurovizionit për vitin e ardhshëm pas afërsisë që ka ky festival me komunitetin LGBT+.

Kjo lëvizje jo shumë surprizë nga shumë zyrtarë të vendit vjen si pasojë e retorikës së Presidentit të Hungarisë, Viktor Orban filloi politikën ‘Familja mbi të gjitha’ një lëvizje që synon të mbështes familjet tradiocionale dhe jo ato të së njëjtës gjini.

Nga ana tjetër Presidenti i Parlamentit Hungarez ka guxuar me deklaratën e tij duke thënë se prindërit e së  njëjtës gjini që birësojnë fëmijë mund të quhen pedofilë.

Nuk ka patur reagime nga vendi organizator i Eurovizionit por ky vendim është pritur jo me shumë habi nga Hungaria duke qënë se edhe më parë disa zyrtarë Eurovizionin e kishin konsideruar vetëm si ‘Flotë homoseksuale’.

Shpërndaj me

Loading...