fbpx

Shteti më i vogël në botë Vatikani, që shtrihet vetëm në 44 hektarë dhe ka vetëm një mijë banorë ka shoqatën e saj të parë sportive. Vatikani tani ka klubin e atletikës në përbërje të së cilit janë 60 atlet, duke u nisur nga garda zvicerane e deri tek punonjës të bibliotekës. Komiteti Olimpik italian dhe Vatikani, kanë firmosur kontratë sipas së cilës ky klub do të jetë anëtar i FIA-së. Ky është klubi i parë zyrtar i cili në garat zyrtare do të rem pjesë nën flamurin e Vatikanit.

Shpërndaj me

Loading...