Alsat mëson se marrëveshja mes Lëvizjes Besa dhe Qeverisë vështirë do të arrihet. Burimet shtojnë se negociatat nuk kanë dështuar por Zaev ka reteruar nga qëndrimet e dy dite më parë. Tani, siç mëson Alsat, Zaev nuk pranon as edhe në Ligjin Kushtetues të vendoset përcaktimi i shtetësisë si vijon: shtësia e Maqedonisë/qytetar i Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Ndërkohë jo zyrtarisht mësohet se Besa ka pranuar që për maqedonasit të vlejë shtetësia “maqedonase”, por assesi për shqiptarët. Takimet do të vazhdojnë në nivel partiak, ndërsa deputeti Fadil Zendeli mësohet të ketë lëshuar Kuvendin dhe nuk i përgjigjet thirrjeve telefonike derisa Zaev nuk pranon kërkesat e Lëvizjes Besa.

Adrian Kerimi

Shpërndaj me

Loading...