OKB sot prezantoi një plan global humanitar për t’i ndihmuar shtetet më të varfra me 2 miliard dollarë.

“Sot po lançojmë plan humanitar global prej 2 miljard dollarësh, për ta financuar luftën kundër COVID 19 në shtetet më të varfëra në botë. Kjo do të shpëtojë shumë jetë. Agjencitë tona humanitare do të sigurojnë furnizimin me paisje laboratorike për testim dhe paisje mjekësore për trajtim të të sëmurëve, duke mbrojtur njëkohësisht edhe punonjësit mjekësor. Plani poashtu përfshin masa shtesë për të mbështetur komunitetet që ua hapin dyert refugjatëve.”-tha Antonio Guterresh, Sekretar i Përgjithshëm i OKB-së.

Shpërndaj me

Loading...