“Viti i dytë me radhë qeveria e paaftë e Zoran Zaevit nuk merr datë për negociata me BE-në edhe krahas asaj që ndryshoi emrin e shtetit dhe i shiti interesat shtetërore dhe kombëtare. Tetë vitet e kaluara kur Maqedonia kishte rekomandime pozitive për negociata me BE-në kusht për datë ishte zgjidhja e kontestit të emrit, por tani realiteti është se Maqedonia nuk mori datë për negociata pasi qeveria nuk ka realizuar reforma. Plani për reforma 3-6-9 me të cilën aq shumë janë lavdëruar është shndërruar në fiasko. Nuk arritën të përmbushin as 42 për qind të të njëjtës. Njëherësh shteti gjithnjë e më shumë po fundoset në korrupsion, gjyqësia dhe prokuroria punojnë me porosi, ndërsa nuk ka reforma as edhe në administrate”, thuhet në njoftimin e VMRO-DPMNE-së, sipas së cilës parti dy vite Zaev i gënjen qytetarët se datën vetëm sa se kemi fituar.

“Bile edhe është fotografuar në avion duke festuar se sigurt kemi marrë datë, për një vit më pas ende nuk as “N” nga data e negociatave me BE-në. Në Evropë nuk shkohet me kryeministër dy herë të amnistuar me gjyqësi dhe prokurori të partizuar, korrupsion dhe tender të montuar dhe nepotizëm në çdo pore të institucioneve shtetërore. Në Evropë nuk shkohet as me ekonomi që fundoset, shëndetësi dhe arsim të shkatërruar. Me LSDM-në dhe Zaevin qytetarët dhe shteti stagnojnë. Përgjegjësi për mossuksesin e pushtetit, shitjen e shtetit dhe krimit patjetër të ketë. Nevojiten ndryshime dhe prandaj LSDM dhe Zaev patjetër të largohen. Republika e Maqedonisë dhe qytetarët meritojnë më mire”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga VMRO-DPMNE.

Shpërndaj me

Loading...