Në takimin me nënkryetarin e Komitetit Nacional të Konferencës Konsultative Politike Popullore, z. Xhang Qingli, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi i cili e paraprin delegacionin e Kuvendit në vizitë oficiale të Republikës Popullore të Kinës theksoi se vizita e vitit të kaluar e z. Xhang në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe kjo vizitë kthyese e tregojnë interesin e përbashkët për avancimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve dhe thellimin e bashkëpunimit.

Kryetari Xhaferi theksoi se, vizitat e këtilla në nivel të lartë dhe marrëdhëniet e mira politike, sjellin me vete edhe përfitim të madh për qytetarët dhe ky është zgjerimi i bashkëpunimit ekonomik. Ai, gjatë bisedave e vuri theksin mbi shfrytëzimin e mundësive për bashkëpunim ekonomik dhe theksoi se, përskaj pjesëmarrjes së kompanive kineze në ndërtimin e dy magjistraleve në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe pjesëmarrjen e mundshme në ndërtimin e infrastrukturës hekurudhore, investitorët kinezë mund të gjejnë interesin e vet edhe në zonat e lira ekonomike dhe në investimin në energjinë ripërtëritëse. Si konfirmim të përcaktimit të këtillë, Kryetari Xhaferi e sugjeroi pjesëmarrjen aktive të Republikë së Maqedonisë së Veriut në procesin e bashkëpunimit 17+1 të Republikës Popullore të Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore.

Nënkryetari Xhang nënvizoi se, përforcimi i marrëdhënieve parlamentare i jep kontribut të rëndësishëm marrëdhënieve të mira fqinjësore ndërsa propozimet për bashkëpunim ekonomik më intensiv i vlerësoi si të dobishme për të dyja vendet. Ai theksoi se Republika Popullore e Kinës sheh në Republikën e Maqedonisë së Veriut mik dhe partner dhe shprehu gatishmëri për thellimin e marrëdhënieve ekonomike. Më tutje ai informoi për rezultatet mahnitëse të ekonomisë kineze në dekadën e fundit dhe përpjekjet që vazhdimisht bëhen për tejkalimin e zhvillimit jo të barabartë në vend dhe çrrënjosjen e varfërisë. Përskaj përpjekjeve të vazhdueshme për arritjen e mirëqenies në shtet, z. Xhang tregoi se Republika Popullore e Kinës angazhohet edhe për mirëqenie më të mirë në botë dhe për këtë qëllim e zhvillon Nismën brezi dhe rruga.

Shpërndaj me

Loading...