Përmes internet platformës “financa të hapura”, çdo qytetarë do të mund të ketë qasje në gjendjen e arkës shtetërore dhe transaksionet e të gjithë shfrytëzuesve buxhetor.  Projektin sot e promovoi kryeministri Zoran Zaev dhe ministrja e financave Nina Angellovska.  Siç u shpreh kryeministri Zoran Zaev, de-klasifikimi i transaksioneve  do të jetë një barrierë kundër keqpërdorimit të parave shtetërore, ndërkohë që përmes platformës së re do të mund të kontrollohen të gjithë transaksionet që nga viti 2010.

“Tani e tutje, gjithnjë kur një ministri, agjenci apo drejtori shtetërore do të kryejnë pagesë me para, në një afat rekord transaksioni do të jetë i kapshëm për kontroll”, tha Zaev.

ternet platformës “financa të hapura”, çdo qytetarë do të mund të ketë qasje në gjendjen e arkës shtetërore dhe transaksionet e të gjithë shfrytëzuesve buxhetor.  Projektin sot e promovoi kryeministri Zoran Zaev dhe ministrja e financave Nina Angellovska.  Siç u shpreh kryeministri Zoran Zaev, de-klasifikimi i transaksioneve  do të jetë një barrierë kundër keqpërdorimit të parave shtetërore, ndërkohë që përmes platformës së re do të mund të kontrollohen të gjithë transaksionet që nga viti 2010.

“Tani e tutje, gjithnjë kur një ministri, agjenci apo drejtori shtetërore do të kryejnë pagesë me para, në një afat rekord transaksioni do të jetë i kapshëm për kontroll”, tha Zaev.

Shpërndaj me

Loading...