Pavarësisht mosmarrëveshjeve rreth datës së zgjedhjeve, kreu i LSDM-së Zoran Zaev, nga Strumica tha se do të dëshironte që në zgjedhje të merr pjesë edhe VMRO DPMNE-ja. Ai beson se zgjedhjet duhet të mbahen në terminin e parë të mundshëm, në përputhje me mundësitë ligjore, por edhe në përputhje me situatën me epideminë. Për më tepër, Zaev thotë se vëzhguesit ndërkombëtarë do të garantojnë, që vullneti i shprehur lirshëm i qytetarëve do të jetë i ligjshëm.

Ne kemi një kapacitet të fortë demokratik dhe, si deri tani, do të bëjmë gjithçka që opozita ta mbajë/marrë përsipër përgjegjësinë e vet.” Ka mbaruar koha kur LSDM zbulonte në TV, se kur do të zhvillohen zgjedhjet”-tha Zoran Zaev, kryetar i LSDM-së.

 

Shpërndaj me

Loading...