fbpx

Ish-Zonja e Parë e SHBA-ve Michelle Obama ka thënë se vuan nga “depresioni i shkallës së ulët” për shkak të pandemisë, padrejtësive racore dhe “hipokrizisë” së administratës se Presidentit Donald Trump.

Ajo tha se menaxhimi i ulje-ngritjeve emocionale, kërkonin “njohjen e vetvetes” dhe “gjëra që të sjellin gëzim”. Zonja Obama tregoi se ajo ka ndeshur vështirësi në rutinën e saj të stërvitjes dhe gjumit.

“Jam zgjuar në mes të natës sepse kam qenë e shqetësuar për diçka ose kam pasur një peshë të rëndë. Unë e di që kam të bëj me një formë të depresionit të shkallës së ulët. Jo vetëm për shkak të karantinës, por për shkak të padrejtësive racore, dhe thjesht duke parë këtë administratë, duke parë hipokrizinë e saj, ditë për ditë, është shqetësuese”.

Ajo gjithashtu tha se është “rraskapitëse”  të “zgjohesh nga një histori e një njeriu me ngjyrë që dehumanizohet, lëndohet, vritet, ose akuzohet për diçka në mënyrë të pavërtetë”.

“Dhe kjo ka çuar në një peshë që nuk e kam ndjerë në jetën time, për një kohë të gjatë”, tha ajo.

Sidoqoftë, ish-Zonja e Parë tregoi se “skedulimi i orarit është i rëndësishëm” për menaxhimin e këtyre ndjenjave – dhe se mbajtja e një rutine është bërë edhe më e rëndësishme për të në pandemi.

 

View this post on Instagram

 

We’ve all been dealing with a lot of change in our lives and our communities. We’ve experienced the shock—and the aftershocks—of the killings of George Floyd, Breonna Taylor, and Ahmaud Arbery. And all this is happening amid this life-altering pandemic, which has upended so much of life as we’ve always understood it. All this change can feel pretty heavy—and we’re often left to deal with it at a moment when we’re forced to spend more time alone—more time in our own heads—than we’re used to. I couldn’t think of anyone better to talk about all of this with than my friend and confidante, @michele__norris. In the next episode of The #MichelleObamaPodcast, we’re talking about life during this strange and exhausting time. You can listen to our conversation now on @Spotify—link in my bio.

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Shpërndaj me

Loading...